Algemeen

Geitenhouder Theo Dekker stopt als BBZ-voorzitter

Melkgeitenhouder en boerderijzuivelbereider Theo Dekker uit Schagerbrug stopt als voorzitter van Bond van Boerderij-Zuivelbereiders (BBZ). Dat vertelt hij op de website van de BBZ.

Negen jaar lang combineerde Theo Dekker het runnen van geiten- en zuivelboerderij Utopia Hoeve met zijn werkzaamheden voor de BBZ. In maart neemt hij afscheid als voorzitter. “Het is mooi dat andere mensen verder gaan met waar wij gebleven zijn. Toen ik begon was mijn belangrijkste doel om boerderijzuivel beter op de kaart te zetten.” Op de vraag of dat doel is bereikt, zegt Dekker: “Ik vind van wel. Boerderijzuivel staat goed op de kaart, stakeholders weten ons te vinden en veel consumenten kennen de meerwaarde van onze producten. Maar nog niet iedereen, dus we moeten ons verhaal blij ven vertellen en we moeten laten zien wat voor moois we maken op onze boerderij.”

Betere ondernemer

Na zijn afscheid als BBZ-voorzitter zal Theo Dekker weer alle aandacht hebben voor zijn geitenbedrijf, maar ook voor zijn geliefde Margret, die het combineren van de bestuursfunctie met het runnen van de boerderij mogelijk maakte. “Een goede boerin is het halve werk; dat gezegde kan ik alleen maar beamen. En een vaste knecht die zelfstandig kan melken helpt ook mee. Misschien moet het ook niet zo los van elkaar gezien worden. Want mijn bestuursleven heeft mijn boerderij ook veel gebracht.  Ik heb veel mensen binnen en buiten de sector ontmoet. Van collega’s leer je hoe het anders kan, zuiveladviseurs hebben me van kennis voorzien die mijn producten aanzienlijk hebben verbeterd en ik heb dankzij het BBZ-netwerk ook veel meegekregen van afzet- en marketingprincipes. Het heeft me een betere ondernemer gemaakt.”

Foto: BBZ

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief