Algemeen

Hansketien aan de slag in Pieterburen

Hansketien is verhuisd van Mantinge (Dr.) naar Pieterburen (Gr.). De verhuizing van de kudde biologische gehoornde geiten is soepeler verlopen dan de eigenaren van te voren hadden verwacht.

De boerderij in Pieterburen is overgenomen inclusief de geiten die er al aanwezig waren. Die worden in overleg met Skal nu omgeschakeld naar biologisch. Dat schrijft het Biojournaal. De nieuwe locatie van Hansketien telt twee stallen waarin de gangbare en biologische geiten gescheiden worden gehouden. De melk wordt in twee aparte melktanks opgeslagen.

De verhuizing van de geiten verliep soepeler dan verwacht. Liesbeth Brands-Hospers vertelt op Biojournaal.nl: “Geiten zijn gevoelige dieren en we hadden er rekening mee gehouden dat 10 procent van onze geiten zou uitvallen. Dat viel alles mee. We hebben ons best gedaan om hen zo goed mogelijk op de verhuizing voor te bereiden.”

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief