Fokkerij

Veel informatie tijdens instructiedag Witte geiten

Fokcommissie Witte geiten organiseerde op zaterdag 18 maart een instructiedag voor keurmeesters, inspecteurs en aspiranten van de Nederlandse Organisatie voor de Geitenfokkerij (NOG). Er was onder andere aandacht voor het op de juiste manier meten van dieren.

Twintig keurmeesters en inspecteurs waren aanwezig op het bedrijf van geitenhouder Gerard Koekkoek te Lemelerveld. Voorzitter van de fokcommissie Witte geiten, Sietse van der Wal,  evalueerde de keuringen in het afgelopen jaar. Het viel op dat fokkers weinig gebruik hadden gemaakt van de opnamedag, maar dat er nu meer fokkers hun dieren op hadden laten nemen tijdens de aangewezen keuringen. Rasgebonden inspecteur Henk Bierhof praatte het NOG-keurkorps bij over een aantal aandachtspunten, zoals het op een juiste manier meten van de op te nemen dieren, de breedte in de voorhand en de gewenste ribwelving. Enkele inspecteurs zouden graag meer ruimte op het opnamerapport hebben om de achteruierbreedte te scoren. Dit zal bij fokkerijzaken van de NOG onder de aandacht worden gebracht.

Discussie

Tijdens het praktische gedeelte van de dag werden alle benoemde aandachtspunten besproken. De keurmeesters en inspecteurs beoordeelden de geiten en bokken van Koekkoek, waarbij er ruim de tijd werd genomen om te discussiëren en van gedachten te wisselen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief