Fokkerij

Hoogste selectie-indexen voor Merilla’s

De nieuwste top 100’s die Elda heeft samengesteld hebben zowel bovenaan de bokkenlijst als bovenaan de geitenlijst een Merilla afstammeling staan.

 

Merilla Jelle (2018, V: Merilla Stein) voert met een selectie-index van 131 de bokkenlijst aan. Hij is daarmee voor fokker Klaas Sjoerd Meekma de hoogste bok die hij ooit fokte. Voor kilo’s vet en eiwit scoort hij met 144 erg hoog; het verschilt 17 en 15 punten met de nummers twee en drie in de bokkenlijst. Jelle is geëxporteerd naar Bulgarije.

Met een selectie-index van 123 heeft Merilla Grietje 3958 (2019, V: Merilla Blitz) maar liefst 13 punten meer gekregen dan de nummer twee in de top 100 geitenlijst. Meekma: “Grietje was met de vorige uitdraai van de toplijsten al nummer twee qua selectie-index en nummer een voor kilo’s vet en eiwit, maar ze is sindsdien nog aardig gestegen.” Voor kilo’s vet en eiwit haalt ze nu 135, waarmee zij inderdaad een behoorlijk gat slaat van 16 punten met de nummers twee en drie op de lijst.

Nummers twee en drie

De nummer twee en drie op de bokkenlijst zijn Erik fan de Geitebreche (SI 129) van Harm en Ankie van der Veen-Meijer en NH Kuna (SI 118) van maatschap Nooteboom.
Op de geitenlijst komen we op plek 2 en 3 een geit van maatschap Nooteboom tegen.

Hoofdfoto: Merilla Grietje.


Merilla Jelle.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief