Gezondheid

Studiegroep Dier en Kruid bestaat 20 jaar

De studiegroep Dier en Kruid, werkgroep van de NVF, bestaat twintig jaar. In het kader van dit jubileum vond er op 30 mei een feestelijke bijeenkomst plaats in Wageningen.

De studiegroep Dier en Kruid verzorgt viermaal per jaar een studiemiddag met presentaties over onderzoek en ervaringen met kruiden bij dieren, zowel landbouwhuisdieren als gezelschapsdieren. Ook is er gelegenheid tot netwerken.

De drijvende kracht achter Dier en Kruid is Maria Groot, dierenarts en onderzoeker bij Wageningen Food Safety Research,. Zij vertelt: “We zijn destijds begonnen met achttien dierenartsen en er zijn inmiddels ruim 140 leden: dierenartsen, boeren, onderzoekers, leveranciers en producenten, die actief elke drie maanden inhoudelijke onderwerpen bespreken. We waren indertijd onze tijd waarschijnlijk vooruit, maar nu, in tijden van resistentieproblematiek en de zoektocht naar veehouderij met minder impact op de leefomgeving, zien we dat ons thema ertoe doet. En dat we kunnen bijdragen aan de diverse opgaven die voorliggen.”

Stalboekjes

Maria Groot neemt dit jaar afscheid van Wageningen Food Safety Research, ze gaat met pensioen, zo meldt de universiteit. Groot maakte onder andere de Stalboekjes met praktisch, wetenschappelijk onderbouwd advies over het gebruik van kruiden en andere natuurlijke supplementen bij onder andere melkgeiten, melkkoeien, pluimvee en varkens. Dit jaar kregen de stalboekjes weer een update. Het is de laatste herziening onder de supervisie van Groot. Het werk van Groot wordt voortgezet door Lerica le Roux-Pullen van Wageningen Food Safety Research.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief