Algemeen | Melkprijs

Franse geitenmelkprijs wordt niet verlaagd

Over de Franse geitenmelkprijs wordt eenmaal per jaar onderhandeld tussen zuivelondernemers en de retail. Vorig jaar ging na extra onderhandelingen halverwege het jaar, de geitenmelkprijs omhoog. Voor dit jaar vreesde de Franse boerenbond voor geitenhouders dat de prijs zou dalen, maar door een beslissing van de regering is dat voorlopig niet het geval.

 

In 2022 werd in de zomer, na dus extra onderhandelingen, de prijs aangepast omdat de kosten zo extreem gestegen zijn. In april vreesde de Franse boerenvond voor geitenhouders, FNEC, dat er dit jaar weer halverwege het jaar onderhandeld zou worden tussen zuivelondernemingen en de retail, omdat de kosten flink gedaald zijn en de retail dat in de kaasprijs wil terugzien. Volgens Virginie Herve-Quartier van het magazine La Chèvre is dat ‘gevaar’ ondertussen geweken, voorlopig althans. “De overheid probeerde de inflatie terug te dringen en zij moedigde nieuwe onderhandelingen aan. Maar uiteindelijk heeft de Franse regering gezegd dat de zuivelsector niet opnieuw hoeft te onderhandelen over melk- en zuivelprijzen, dus voor dit moment is de melkprijs veiliggesteld.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief