Fokkerij | Vakbeurs

NGE: workshop over genetica in Franse fokkerij

In de Franse geitenfokkerij wordt sinds 2018 genomica, de studie naar erfelijkheid en genen (DNA), ingezet. Sandrine Dufeu Bourillon van Capgènes en Synetics, komt daarover vertellen op het Nationaal Geiten Event aanstaande zaterdag.

 

Capgènes is de Franse ki-organisatie en stamboekhouder van de geiten in Frankrijk. Het heeft verschillende fokprogramma’s waaronder die voor het Saanen en het Alpine ras. Frankrijk heeft 1,2 miljoen geiten waarvan 95 procent Alpine en Saanen zijn.
Dufeu Bourillon is landbouwingenieur, gespecialiseerd in diergenetica, en zij is verantwoordelijk voor de internationale activiteiten in de geitengenetica bij Capgènes en diens exportbedrijf Synetics. Haar workshop tijdens het Geiten Event gaat over erfelijkheid en genen, en hoe de kennis daarover sinds 2018 de Franse geitenfokkerij heeft beïnvloed.

De workshop van Dufeu Bourillon begint op 9 september om 15.00 uur op het podium.

Programma workshops

Hier vind je meer informatie over het programma van de workshops en symposia tijdens het Nationaal Geiten Event 2023 op 9 september in Zwolle.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
FokkerijVakbeurs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief