Algemeen

Doetie’s Geiten kandidaat voor Agrarisch Ondernemer van het jaar 2024

Geitenhoudster Doetie Trinks uit Aldwâld (Fr) is een van de tien kandidaten voor de prijs ‘Agrarisch Ondernemer van het jaar’. De prijs wordt dit jaar voor de 28e keer uitgereikt.

Doetie Trinks houdt op haar bedrijf Doetie’s Geiten in Friesland zeventig Toggenburger geiten op een kleine elf hectare. Naast de verkoop van kaas en geitenvlees, geeft Trinks ook workshops over kaasmaken. Ze verkoopt de kazen op weekmarkten door het hele land, maar ze zijn ook beschikbaar bij speciaalzaken en restaurants. Voor de fermentatie van de kazen maakt Trinks gebruik van micro-organismen, waaronder melkzuurbacteriën, die natuurlijk voorkomen in de melk van haar geiten. Het stremsel dat nodig is om kaas te maken komt van zelf geslachte bokjes.

Op de lijst van tien kandidaten die kans maken op de titel staan verder melkveehouders, akkerbouwers, een pluimveehouder en een bollenteler. Een jury onder leiding van juryvoorzitter Alexander van der Lely zal uit deze tien kandidaten de vijf genomineerde bedrijven kiezen. Deze vijf genomineerden worden op 1 maart bekendgemaakt, vanaf deze dag kan er ook gestemd worden voor de publieksprijs. Op 27 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief