Algemeen

Aan de slag met ketenvisie

In december heeft het Platform Melkgeitenhouderij de hernieuwde visie vastgesteld. Deze visie is eerder besproken op bijeenkomsten in Staphorst, Oirschot en Breukelen.

Naar aanleiding van deze visie kijken LTO Geitenhouderij en het Platform Melkgeitenhouderij nu naar wat dit betekent voor de werkzaamheden van het platform de komende jaren. Momenteel ligt de nadruk in de projecten op diergezondheid en dierenwelzijn. Dit zal een belangrijk thema blijven. Maar het onderwerp ‘circulaire geitenhouderij’ zal belangrijker worden door opgaven van de overheid en vragen uit de markt, bijvoorbeeld over de CO2-voetafdruk en de emissies van methaan en ammoniak.

Uitwerken

Bij het uitwerken van de visie is al gebleken dat er vooral achter de schermen veel werk verzet moet worden. Zo zal het verzamelen, verwerken en (wel of niet) communiceren van data belangrijker worden. Ook op het gebied van verzamelen en delen van kennis ziet LTO Geitenhouderij een grotere rol voor het platform. Met daarbij proactieve communicatie naar consumenten en partijen buiten de sector. Er is met ‘Ontdek de Geit’ al een mooi platform voor positieve sectorcommunicatie.

De komende maanden worden de ideeën uitgewerkt. LTO Geitenhouderij en het platform willen voor de zomer weer een rondje langs de regio’s maken om te toetsen of ze op de goede weg zitten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief