Algemeen

Zes Nederlandse geitenkazen in de prijzen bij wereldkampioenschap

Maar liefst zes Nederlandse geitenkazen zijn in de prijzen gevallen tijdens de World Championship Cheese Contest. Op 5 en 6 maart 2024 werd de 35e editie van het wereldkampioenschap gehouden in de Amerikaanse Staat Wisconsin.

De prijswinnende geitenkazen zijn verdeeld over drie categorieën, waarbij alle podiumplekken in de categorie harde geitenkaas naar Nederlandse kaasmakers gingen. Alle zes de kazen scoorden minstens 99 van de 100 punten, met 99,5 punten voor de winnaars van de categorieën halfharde geitenkaas en harde geitenkaas.

Bij de halfharde geitenkaas ging de Benning geitenkaas van Cheeseland er met de winst vandoor. De twee plek was voor de Royal Hollandia milde geitenkaas van Friesland Campina.

In de categorie harde geitenkazen wist Cono Kaasmakers de eerste plek te bemachtigen met de Beemster geitenkaas 4 maanden. De tweede plek ging naar de Artikaas Youngsters Goat Gouda van Dutch Cheese Makers. Chèvrano XO van Van der Heiden Kaas werd derde.

Als laatste is er nog de categorie harde geitenkaas met smaak. Hier ging de eerste prijs naar Kaasmakerij Henri Willig uit Heerenveen voor de Henri Willig Smokey Goat.

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief