Algemeen

Ausnutria neemt Amalthea over

In 2022 bereikten baby- en kindervoedingsproducent Ausnutria en kaasproducent Amalthea overeenstemming over een samenwerking en verwerving door Ausnutria van een belang van 50 procent in Amalthea met de mogelijkheid om dit belang uit te breiden. In aansluiting hierop hebben partijen nu een akkoord bereikt over uitbreiding van dit belang tot 100 procent. De transactie is onder voorbehoud van goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Door de uitbreiding van haar belang in Amalthea kan Ausnutria haar positie in de geitenmelkketen verder versterken en in de toekomst een breder portfolio geitenmelkproducten bieden. Dit past binnen de ontwikkeling van Ausnutria tot een brede zuivelonderneming, gespecialiseerd in geitenmelk.

Amalthea is een Nederlandse geiten- en biologische koekaasproducent gelieerd aan de gelijknamige Amalthea, coöperatie van geitenhouders, U.A. De Amalthea-groep is gevestigd in Rijen (Noord-Brabant) en bedient vandaaruit haar nationale en internationale klanten.

Ausnutria produceert baby- en kindervoeding gebaseerd op geitenmelk met het merk Kabrita. Het bedrijf is actief in meer dan 60 landen. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf heeft haar Nederlandse hoofdkantoor in Zwolle, 5 productielocaties en lokale dochterondernemingen in onder andere het Midden-Oosten, de Verenigde Staten, Europa, Mexico en China. De productielocaties zijn gevestigd in Heerenveen, Leeuwarden, Kampen en Ommen. (Foto: Amalthea)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief