NIEUWS

Resultaten van onderzoek naar de werkzaamheid van een vaccin specifiek gericht tegen stafylokokken bacteriën

23 mrt 2023 | Kennispartner

Onderzoekers van de faculteit diergeneeskunde uit Utrecht hebben in samenwerking met HIPRA in 2022 onderzoek uitgevoerd bij Nederlandse hoogproductieve melkgeiten naar de effecten van vaccinatie met een entstof dat zich specifiek richt tegen de stafylokokken bacteriën.

’Ik had de demo gezien: deze moest het worden’

22 mrt 2023 | Kennispartner

Begin 2022 stapten ondernemers Atte en Hanny Wiarda-Galama over van koeien naar geiten. Een grote verandering waarbij het echtpaar de transitie gedegen heeft aangepakt. De 900 geiten worden gemolken met de allereerste 2RO van SAC, een carrousel buitenmelker. ‘De kwaliteit van de melk is heel goed, de geiten voelen zich prettig bij het melken en wij melken met veel plezier.’

Geiten grazen op kasseienstrook Parijs-Roubaix

22 mrt 2023

Op een van de kasseienstroken van de wielerwedstrijd Parijs-Roubaix  grazen geiten het gras tussen de stenen weg. Het koppel van 40 geiten moet voor 9 april 2.300 meter hebben begraasd. Dat meldt de wedstrijdorganisatie op Twitter.


Vijf lammeren in één keer op kinderboerderij Wateringen

22 mrt 2023

Op een kinderboerderij in Wateringen (ZH.) heeft een geit afgelammerd. Dat is op zich niet bijzonder, ware het niet dat het resultaat zeldzaam is: 5 lammeren. Dat meldt WOS.nl, de lokale omroep van onder meer Westland.


Jaarlingen starten beter op met extra brok

20 mrt 2023 | Premium

Extra brok verstrekken op een aparte plek aan het voerhek zorgt ervoor dat jaarlingen een hogere drogestofopname hebben. In een proef die Vitalvé uitvoerde, gaven deze dieren vervolgens meer melk.


Aantal melkgeiten met 1 procent gestegen

20 mrt 2023

Het aantal melkgeiten in Nederland is in 2022 met 1 procent gestegen naar bijna 489 duizend. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. In vergelijking met vijf jaar geleden is de geitenstapel met 30 procent gegroeid.


Hoop voor geitenhouder Enkhuizen gevestigd op Raad van State

16 mrt 2023

Voor een geitenhouder in de gemeente Enkhuizen is de Raad van State nog de enige hoop op het mogen beginnen van een bedrijf met 1.800 melkgeiten. De gemeente heeft de omgevingsvergunning geweigerd.


Vreugdenhil start met productie geitenmelkpoeder

15 mrt 2023

Vreugdenhil Dairy Foods produceert vanaf nu ook melkpoeder van geitenmelk in haar specialiteitenfabriek in Putten. Dat meldt het bedrijf op haar website.  De poeders worden vooralsnog gemaakt voor de Aziatische en Amerikaanse markt, waar de geitenmelkpoeder wordt verwerkt in de kaas- en kindervoedingsindustrie.