NIEUWS


Gijs: Mengvoerverbruik verminderd, productie gestegen

23 mei 2024

Het mengvoerverbruik per geit is in drie jaar tijd met tien procent verminderd, terwijl de melkproductie in 2023 met 50 kg per geit is gestegen. Dat meldt voer- en adviesorganisatie Gijs op basis van eigen resultaten.


Aeres Dronten breidt lesaanbod geitenhouderij uit

23 mei 2024

De Aeres Hogeschool in Dronten gaat meer lessen over geitenhouderij aanbieden in bij de studies met betrekking tot de veehouderij. Naast een algemene introductie komen er twee keuzedelen over de geitenhouderij. 

Voorkom hittestress bij geiten

22 mei 2024 | Kennispartner

Het warme weer in het voorjaar en de zomer van 2024 is weer op komst. Dit zorgt vaak voor hittestress bij geiten. Hittestress ontstaat namelijk al vanaf 23 graden. Het is daarom van groot belang hier op tijd op te anticiperen. Maar hoe doe je dat? We geven je een aantal tips.

Familie Langevoort uit Epe wint Agroscoopbokaal Geiten 2024

21 mei 2024

Familie Langevoort slaagde er in 2023 voor het eerst in meer dan 100 kg vet en eiwit per geit te melken, en krijgt daarvoor deze week de Agroscoopbokaal Geiten uitgereikt van ForFarmers.


Duynie Feed start voorverkoop Perspulp en Cigarant

16 mei 2024

Veevoerproducent Duynie Feed is de voorverkoop van de producten Perspulp en Cigarant gestart. Deze duurt tot het einde van de maand mei. 


‘App eerste stap in evolutie’

16 mei 2024 | Premium

Elda lanceerde eind maart de Egam-app. FarmTrace werkte drie jaar aan de bouw van een modern dataplatform voor meerdere diersoorten in meerdere landen. Voor de geitensector rolt Elda eerst de app uit. “Dit is slechts een eerste stap in de evolutie”, zegt Jan Wiersma, algemeen directeur bij FarmTrace. 


Tweede vaccin tegen blauwtong goedgekeurd

15 mei 2024

Een tweede vaccin tegen het blauwtongvirus is goedgekeurd door minister Adema van Landbouw, Natuur en voedselkwaliteit. Halverwege juni worden naar verwachting 1,3 miljoen doses geleverd.


Ondernemers Lunch: nieuw onderdeel op NGE 2024

14 mei 2024

Voor alle beroepsmatige geitenhouders die het Nationaal Geiten Event bezoeken, is er nu de kans om die te starten met een gezamenlijke lunch. Het biedt je de mogelijkheid om bij te praten met je collega-geitenhouders en vervolgens met een gevulde maag de beursvloer op te gaan. Bijpraten, kletsen, netwerken, noem het zo je wilt, maar […]