NIEUWS


Coronaproof Bonte geiten opnemen

26 okt 2020

Een afvaardiging van de NOG heeft een aantal geiten van Geitenboerderij en camping de Brömmels opgenomen in het stamboek. Coronaproof uiteraard.


Schouten wil expertgroep voor monitoring zorg voor jonge dieren

26 okt 2020

Minister Schouten van LNV wil een onafhankelijke expertgroep onderbrengen bij de Autoriteit Diergeneesmiddelen (SDa) die de zorg voor jonge dieren monitort en vergelijkt (benchmarkt). Dat staat in brief die Schouten naar de Tweede Kamer stuurde.


Drie middelen van Ecostyle geregistreerd als diergeneesmiddel

22 okt 2020

De middelen Pyrogenium Compositum, Immulon en Coffea Praeparata van Ecostyle zijn op 6 oktober officieel in Nederland geregistreerd als homeopathische diergeneesmiddelen. De middelen hebben bij de diergeneesmiddelenregistratie de status UDA gekregen, wat betekent dat ze uitsluitend op recept van een dierenarts verkrijgbaar zijn bij de dierenarts of apotheker. De dierhouder mag de middelen wel zelf […]

Subklinische mastitis bij melkgeiten, waar moet ik op letten?

22 okt 2020

De onzichtbare vorm van uierontsteking, subklinische mastitis, kost geld in de vorm van een mindere productie. Doordat deze vorm van uierontsteking vaak onopgemerkt blijft is de schade vaak al geleden. Een mindere melkproductie en een verhoogde kans op afvoer zijn het gevolg. Het voorkómen van deze vorm van mastitis kan een grote winst opleveren. Er zijn een aantal belangrijke zaken waar u als geitenhouder op kunt letten om het risico op subklinische mastitis te verminderen.

Ontdek de geit kroont Samuel Levie tot G.O.A.T. Chef 20/21

21 okt 2020

Afgelopen vrijdag 9 oktober organiseerde Ontdek de geit op Boerderij Breevoort in Hoogland het online G.O.A.T. Chef event. Hier werd Samuel Levie, columnist en chefkok, gekroond tot G.O.A.T. Chef 20/21. Als ambassadeur voor geitenzuivel en geitenvlees laat hij, in samenwerking met Ontdek de geit, Nederland het komende jaar kennismaken met de heerlijke smaken en veelzijdigheid […]


Q-koortsregels niet nageleefd op kinderboerderijen

21 okt 2020

Kinderboerderijen voldoen niet altijd aan de regels om Q-koorts te voorkomen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Vorig jaar ging het om tientallen kinderboerderijen, boerencampings en zorgboerderijen.


VGO-3 deelstudie ‘Geitenhouders en werknemers’ begonnen

20 okt 2020

De VGO-3 deelstudie die zich richt op geitenhouders en werknemers, maar ook andere mensen die regelmatig met een bedrijf in contact komen, is van start gegaan. Het onderzoek moet bijdragen aan duidelijkheid over het vaker voorkomen van longontstekingen bij mensen die in de buurt van geitenhouderijen wonen.


Veel Witte en Bonte geiten thuis opgenomen

19 okt 2020

Voor de eerste keer in de geschiedenis organiseerden de fokcommissies Witte geiten en Bonte geiten stamboekopnames aan huis. Er waren twee dagen voor nodig en 5 koppels inspecteurs om in totaal 145 dieren (98 Wit en 47 Bont) op te nemen. Hoewel er een vrijstelling is voor de opname van Bonte en Witte bokken in […]