Laat de vakantie nu maar komen!

Na een roerige tijd kregen we privé een heel goed bericht. De radio-actieve behandeling had goed aangeslagen, ik werd begin juni SCHOON verklaard. Wat een opluchting en wat zijn we dankbaar. Geen behandelingen meer, maar aansterken en plannen maken. Wat heerlijk en een hele opluchting voor ons gezin.

Op onze geitenhouderij ontstond er ook rust. Dat de melk nu opgehaald wordt is erg fijn. Hierdoor ontstond er weer tijd om andere klussen aan te pakken. Dit betekende vooral  opruimen en onderhoud aan gebouw en machines. Dit is er door de drukte bij ingeschoten.
Onze lammetjes houden ons ook flink bezig. Ze blijven kwetsbaar. Zo kregen ze eerst last van zere bekjes, hierna diarree en vervolgens snotneusjes en longproblemen. Dit heeft ons een aantal lammetjes gekost. Er zijn er ook nog een aantal bij gekomen. Maar de teller staat nu nog steeds op 100. De meeste zijn de kwetsbare tijd nu voorbij. Nog even en de bok kan bij de eerste groep oudste lammetjes.

Nu ik mij lichamelijk sterker voel worden ben ik ook weer de draad aan het oppakken op mijn werk, als groepsleider op Croon en Bergh, een zorgboerderij in ons dorp Burgerbrug. Ik vind de afwisseling van het werken met onze mensen en het werken op de geitenhouderij erg fijn. Ook al zijn deze werelden heel anders. Ik verkleed mij soms wel 3 keer op een dag. In de ochtend voer ik de lammetjes en trek ik mijn werkkleding aan. Om vervolgens na een douche en omkleding weer fris en fruitig op het werk te verschijnen. Een beetje vrouwelijk vind ik dan leuk. Een collega zei op een ochtend: “He, wat zie jij er wulps uit!” Huh??? Ik dacht bij mijzelf je moet eens weten hoe ik er vanmorgen in de stal bij liep! Ik heb opgezocht wat wulps is. Iets van uitdagend? Na mijn werk weer in de omkleed-mode om vervolgens de lammeren te voeren. En eventueel verkleed ik mij ’s avonds weer in mijn ‘wulpse’ kleding om op pad te gaan, haha.

Omdat wij in allebei de werelden ons fijn voelen waren er al gedachtes om bij ons op de geitenhouderij ook zorg aan te bieden. Maar door de roerige tijd hebben we dit uitgesteld. In mei kwam er op mijn werk een serieuze vraag of wij een bewoner 2 dagen dagbesteding konden bieden. Ja leuk, zeiden we! De vraag was wel dat wij dan verbonden zouden zijn met een zorgboerderij-organisatie. Wij hadden via kennissen gehoord dat Land Zijde een hele fijne organisatie is. Wij hebben hier contact mee gezocht en zijn uitgenodigd op het hoofdkantoor in Purmerend. We hebben daar een fijn gesprek gehad en aan het einde gaven ze aan dat wij bij hun aan mogen sluiten. Wat fijn!!! Na de zomer starten we met onze zorgboerderij. Het idee is om 2 dagen volwassen deelnemers op te vangen. En woensdag en weekends kinderen met een hulpvraag. Deze laatste doelgroep spreekt mij erg aan. Logeren en weekendopvang voor deze kids lijkt mij en ons gezin erg fijn.

Genoeg dromen en wensen. Wat fijn dat deze er weer kunnen zijn. Vol energie gaan wij er voor. Maar nu eerst genieten van de Zomervakantie. Laat die nu maar komen!