Open dag

Met regelmaat kregen wij de vraag: hoe is het bij jullie? Mag ik een keer kijken? Dorpsgenoten, collega’s en belangstellenden stelden deze vraag. Daar wilden we graag iets mee doen. Want wij vinden het erg belangrijk om ons avontuur te delen en onze ideeën uit te spreken. Toen de vraag kwam om een stukje te schrijven voor ons dorpskrantje, kwam het idee om hier gelijk een uitnodiging van te maken. Het volgende stukje heb ik toen geschreven:

Hoi Burgerbruggers,

Wij zijn Nico, Wendy en kids Ruud (12), Floor (9) en Lena (8) Borst. De Redactie van Brugpraat vroeg ons om een stukje te schrijven over ons geitenavontuur. Dus vooruit met de geit!
Na 14 jaar gewoond te hebben aan Burgerweg 8a zijn we eind september 2015 verhuisd naar Grote Sloot 146. Hier zijn we met ons gezin een geitenbedrijf aan het opstarten. We zijn begonnen met 60 geiten. Eind januari zijn deze gaan lammeren. Per maart zijn we gaan melken in de inmiddels verbouwde melkput en kunnen we onze melk leveren aan Klaverkaas in Winkel. We kochten er nog wat melkgeiten bij, want de melk moet wel het wegbrengen waard zijn. Inmiddels melken we 120 geiten. En met de 74 jonge geitenlammetjes is het al een aardige geitenboel. Wij genieten volop van het boerderijleven. En naast het boerderijleven werken we beiden buitenshuis. Nico als werkbegeleider op zorgboerderij “de Noorderhoeve” en ik op zorgkwekerij “Croon en Bergh”. Hiernaast zijn we ook onze melk aan het verkopen aan huis en maak ik yoghurt, kwark en kaas. Tevens is er straks ook vlees verkrijgbaar van de bokjes die wij zelf opfokken en zo proberen te vermarkten. Wij zijn blij dat we een mooie plek in Burgerbrug hebben gevonden, waar we ons avontuur aan kunnen gaan. Fijn voor onze meiden die nu genieten van de mooie nieuwe school. En voor onszelf om niet het mooie dorp te hoeven verlaten. Het voelt vertrouwd om in je eigen dorp te mogen ondernemen.

En om alle Burgerbruggers de gelegenheid te geven om onze geitenboel te bewonderen en de melk, kwark, yoghurt en kaas te proeven, geven wij zaterdagmiddag 16 juli een open dag van 13:00 tot 16:30 uur.  Wees welkom!

Ik schrijf met regelmaat een stukje over ons geitenavontuur. Deze zijn te vinden op www.vakbladgeitenhouderij.nl onder de link dagboek.
Naast de Burgerbruggers hadden wij ook uitnodigingen gestuurd naar familie, relaties, collega’s en vrienden. Wij vonden het fijn om mensen uit te nodigen die we persoonlijk kennen en zochten expres de media niet op.
Na 2 weken hard werken omwille van de sanering en het schoonmaken waren we er helemaal klaar voor! We hadden kraampjes waar we kaas en yoghurt verkochten. Voor de kinderen was er genoeg te doen; speurtocht, kleuren, pony rijden, spelen met tractors en stelten enz.
En ook was er voor de inwendige mens gezorgd. Rob van eetcafé  Dinner evenement in Burgerbrug stond er om ons geitenvlees te bakken zodat de mensen konden proeven. En natuurlijk was er koffie, thee en limonade.
Het weer was droog met af en toe een zonnetje. En wat waren we blij met de hulp van familie en vrienden die ons hielpen bij de voorbereiding en tijdens de open dag. Hierdoor konden wij met trots rondleidingen geven en de mensen te woord te staan. En iedereen was enthousiast! En ik vond het fijn om vertellen hoe het leven verloopt op de boerderij.
‘s Avonds gaven we nog een feestje voor de naaste familie, vrienden en buren. Want een house warming was er nog steeds niet van gekomen. En we waren nu wel toe aan een feessie!
En het was een feest, wat een leuke dag. Overdag zijn er 200 à 250 mensen geweest. En ‘s avonds rond de 45. Wij hebben genoten en zijn die dag ook erg verwend met cadeaus, kaarten, bloemen enzovoorts.

Zondagochtend stonden we samen in de put om te melken. Ik zei tegen Nico dat het wel leek of we onze bruiloft opnieuw hebben gedaan. Zoveel mensen met lieve woorden en die ons succes wensen!
Tijdens het zondagochtendontbijt hebben we met de kinderen alle cadeaus uitgepakt. Lena liep heen en weer te dartelen en riep: “Mam, het lijkt wel pakjesavond!”
We zijn ontzettend blij en dankbaar dat we deze mooie dag hebben georganiseerd. Het deed ons ontzettend goed. Het was hartverwarmend!