Gezondheid

Brief aan Tweede Kamer blijft uit

De langverwachte brief van LNV aan de Tweede Kamer, zal ook deze week nog niet verschijnen. Dit terwijl melkschapen- en melkgeitenhouders zitten te springen om duidelijkheid over het beleid voor de komende maanden.
Begin deze week heeft LTO opnieuw de druk opgevoerd. Onze melkschapen- en melkgeitenhouders kunnen op deze manier niet ondernemen, zo gaven de vakgroepvoorzitters Jeannette van de Ven en Nico Verduin richting de beleidsmakers van LNV en VWS aan. “Door het uitblijven van informatie, is werken aan het toekomstperspectief van het bedrijf vrijwel onmogelijk.”
Een ‘denkgroep middenlange termijn Q koorts’ van het ministerie is bezig het toekomstperspectief voor de getroffen bedrijven in beeld te krijgen en bekijkt waar mogelijkheden liggen om het regime op termijn te verlichten. Zo  bekijken zij onder andere wanneer het fokverbod kan worden opgeheven.
Deze week zou LNV een brief aan de Tweede Kamer sturen met hierin het voorgestelde beleid voor de middellange termijn. Door omstandigheden is deze brief vertraagd en wordt dit nu volgende week. Dergelijke vertraging is onacceptabel heeft LTO vandaag in Den Haag laten weten.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief