Management

Belangenbehartiging geitenmelksector op orde

De Nederlandse GeitenZuivel Organisatie (NGZO) is de belangenbehartiger van de Nederlandse verwerkers en inzamelaars van geitenmelk. In goede samenspraak met de andere partijen in de sector wordt de nieuwe brancheorganisatie verder op de kaart gezet.  
Inmiddels is ook het bestuur van de NGZO bekend. Dit bestaat uit: Wim Brilman van CBM, Ids Jorna van Hyproca Dairy, Cees Verstijnen van Amalthea van Dijk, Ward Watzeels van Bettinehoeve, Wiebe Willig van Kaasmakerij Henri Willig en Nico Verduin is onafhankelijk voorzitter.Het secretariaat is ondergebracht bij Gemzu in Den Haag met Onno Boersma als NGZO-secretaris/penningmeester.
De NGZO is de branchevereniging voor de inzamelaars en verwerkers van geitenmelk. De veertien leden van de NGZO vertegenwoordigen circa 80 procent van de ingezamelde geitenmelk en 95 procent van de verwerkte geitenmelk.
Net na de oprichting heeft de NGZO al een rol gespeeld bij het voorkomen van problemen door het dioxineschandaal in Duitsland en de brand in Moerdijk. Komende tijd zal de NGZO haar positie verder vinden in de nauwe samenwerking met alle partijen in de sector. Duidelijk is in ieder geval dat de inzamelaars en verwerkers van geitenmelk voor beleidszaken en belangenbehartiging een eigen brancheorganisatie hebben en daarmee voor het eerst beschikken over één aanspreekpunt. Dit zal vooral in tijden van crisis of calamiteiten belangrijk zijn. Ook als er in de geitenzuivelketen andere zaken spelen zal de NGZO samen met de VKGN – verantwoordelijk voor het kwaliteitsborgingsysteem KwaliGeit® – snel kunnen schakelen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief