Algemeen

NMa onderzoekt machtspositie Rendac

Het Platform voor de Kleinschalige Schapen- en Geitenhouders (KSG) laat de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) onderzoek doen naar misbruik door Rendac van haar monopoliepositie op het gebied van kadaververwerking.
Het Platform KSG vindt dat Rendac met de tariefsverhoging die is vastgesteld, misbruik maakt van haar economische machtspositie. KSG is niet bij de onderhandelingen over de tariefsverhogingen aanwezig geweest. Door het opgeschroefde tarief voor de eerste tot en met de zevende stop in een jaar (42,63 euro per stop), is er ruimte voor een korting van 68 procent vanaf de 8e stop (13,33 euro per stop vanaf de 8e stop). In de praktijk zullen kleinschalige houders niet aan deze korting toekomen omdat zij de kadaverophaaldienst van Rendac niet 8 keer in een jaar nodig hebben. De korting is voorbehouden aan de grote aanbieders van kadavers. Platform KSG vindt deze prijzen discriminerend en in strijd met de Mededingingswet, en heeft daarom de NMa opdracht gegeven hier onderzoek naar te doen.
Verder roept KSG iedereen die vindt dat er sprake is van misbruik van een economische machtspositie, op om een klacht in te dienen bij de NMa.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief