Management

Korting uitbetaling door massaal gebruik compensatieregeling

Schapen- en geitenhouders die Compensatie voor elektronische merken hebben aangevraagd, zullen niet het volledige bedrag ontvangen. Het beschikbare budget voor deze compensatie is overschreden.
Binnenkort start Dienst Regelingen met het uitbetalen van de steun Compensatie voor elektronische merken. Van deze compensatieregeling is massaal gebruik gemaakt, waardoor het beschikbare budget van 2 miljoen euro is overschreden. Daarom kan niet het volledige bedrag per dier worden uitbetaald wordt een korting toegepast op het subsidiebedrag van 13 procent.
Voor regelingen van het Gemeenschappelijk landbouwbeleid, waaronder deze regeling, geldt dat moet worden gekort op het subsidiebedrag als het beschikbare budget van de regeling wordt overschreden.
Met de compensatieregeling stimuleert de overheid het elektronisch merken van schapen en geiten. Nu al is een groot deel van deze dieren in Nederland voorzien van elektronische identificatie.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Management
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief