Algemeen

Jubileumsymposium voor en door de melkgeitenhouderij

Op dinsdag 24 mei 2011 organiseert de Stichting Jubileum Geitenhouderij een symposium, dat in het teken staat van 25 jaar melkgeitenhouderij Nederland. Alle geitenhouders én alle personen werkzaam in de periferie van de melkgeitenhouderij zijn van harte welkom. Het symposium vindt plaats op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd.
Geschiedenis
Halverwege de jaren tachtig van de vorige eeuw ontstaat er in Nederland belangstelling bij jonge boerenzonen en -dochters voor een nieuwe tak binnen de veehouderij. Er is behoefte aan vernieuwing bij jonge boer(-inn)en met lef en er is behoefte aan geitenmelk. Een nieuwe tak van veehouderij ontstaat: de melkgeitenhouderij.

Inmiddels zijn we ruim 25 jaar verder en heeft de geitenhouderij zich ontwikkeld tot een volwaardige, professionele sector. Een sector die zich kenmerkt door gedreven jonge ondernemers met oog voor nieuwe ontwikkelingen en de uitdagingen van de toekomst. Om stil te staan bij het jubileum 25 jaar geitenhouderij in Nederland, organiseert de Stichting Jubileum Geitenhouderij op dinsdag 24 mei 2011 een symposium op het Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt te Beesd.
Steeds meer vraag naar geitenmelkproducten
Het aantal eisen en wensen van de moderne consument groeit met de dag; reden voor producenten en handelaren in agro & food om voortdurend te innoveren. Ook in de zuivelsector zijn trends te signaleren. Zo wordt geitenmelk steeds meer gebruikt in het dagelijkse voedingspatroon en zijn geitenzuivelproducten inmiddels breed geaccepteerd. De consument staat steeds meer open voor nieuwe smaken en ook geitenmelk, in al haar bewerkte varianten, wordt steeds populairder.

Tijdens het symposium presenteren diverse betrokkenen uit de geitenmelkketen hun visie op de ontwikkelingen en leveren ook de ministeries van EL&I en VWS een bijdrage. Zij kijken terug op de ontwikkelingen in de afgelopen 25 jaar -wat is er gebeurd in deze periode, hoe ervaren zij de ontwikkelingen- en belangrijker nog, hoe zien zij de toekomst voor de melkgeitenhouderij?

 

Presentaties
Tijdens het symposium worden ontwikkelingen en visies op de diverse uitdagingen van de geiten-melksector gepresenteerd. Nieuwe ontwikkelingen in melkverwerking, het belang van fokkerij, goede voeding en management op het geitenbedrijf, visie en rol van de overheid op moderne dierhouderij, processing in de duurzame geitenzuivelketen en de positie van geitenzuivel in de retail, nu en in de toekomst. Rondom de presentaties vindt er een informatiemarkt plaats, waar verschillende bedrijven en sponsoren zich presenteren. Dit biedt een uitstekende gelegenheid om, onder het genot van alles wat de geit ons biedt, kennis te maken met collega’s in de geitenmelksector.

 

Meer informatie
Deze interessante dag is speciaal georganiseerd voor melkgeitenhouders en personen werkzaam in de periferie van de melkgeitenhouderijsector. Vanwege de bijdragen van diverse sponsoren bedragen de deelnamekosten slechts € 25,- per persoon. Dit is inclusief drankjes, lunch, buffet en een mooi jubileumboek. Kijk voor meer informatie op www.25jaarmelkgeitenhouderij.nl.

 

 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief