Gezondheid

Overeenkomst tussen GD en NSFO

De Gezondheidsdienst (GD) voor Dieren en de Nederlandse schapen- en geitenfokkers Organisatie (NSFO) hebben over fokdagen en zwoegerziekte overeenstemming bereikt. Het is vanaf 1 september 2013 voor GD klanten mogelijk om dieren aan te voeren met een NSFO-certificaat. Ook zijn afspraken gemaakt over keuringen. Hierover zijn onderstaande werkafspraken gemaakt.
OLYMPUS DIGITAL CAMERADe werkafspraken voor de fokdagen per 1 september 2013 worden verlengd tot 1 september 2014, met telkens een jaar verlenging, tenzij tenminste 3 maanden voor het einde van de periode schriftelijk met redenen omkleed wordt opgezegd. Voorts accepteert GD per 1 september 2013 de zwoegervrij certificaten van NSFO gedurende een periode van een jaar met telkens een jaar verlenging, tenzij tenminste 3 maanden voor het einde van die periode schriftelijk met redenen omkleed wordt opgezegd.
Concreet houdt dit in dat het toevoegen van een door NSFO gecertificeerd dier aan het beslag van een door GD gecertificeerd bedrijf, zonder aanvullende voorwaarden zal worden geaccepteerd en niet leidt tot statusverlaging van het door GD gecertificeerde bedrijf. Dit is een uitbreiding van de werkafspraken fokveedagen tussen GD en NSFO die sinds 18 december 2012 golden. De NSFO accepteerde de zwoegerziektevrij certificaten van GD al.

Bron: GD
Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief