Algemeen

Nederlands succes op International Cheese Awards

Kaasmakers Henri Willig en Friesland Campina hebben het goed gedaan tijdens de International Cheese Awards. Op 30 en 31 juli jongstleden pakten de Nederlanders goud voor respectievelijk de geitenkaas met fenegriek en Frans Hals, een kaas van de ‘A Dutch Masterpiece’-lijn.
Het panel van de jaarlijkse kaasshow bestond uit 190 internationale juryleden. De jury selecteerde de beste kazen uit meer dan 4.200 inzendingen – een record – uit 27 landen onderverdeeld in diverse categorieën.

Henri Willig pakt wederom goud

WilligBezorgde de biologische koekaas met groene pesto Henri Willig vorig jaar de winst, dit jaar won de kaasmakerij uit Heerenveen met de reguliere geitenkaas met fenegriek een gouden award.  Hiermee domineerde Kaasmakerij Henri Willig de categorie Beste Geitenkaas met toevoegingen. Deze categorie was open voor producenten uit de hele wereld.
De jury was zeer te spreken over de geitenkaas met fenegriek qua smaak en presentatie. De kaas werd omschreven als ‘mooie gesloten structuur met een goede fenegrieksmaak, in balans met de rest van het zuivel. Kortom: een uitstekende kaas’.
De prijs is het resultaat van een samenvoeging van hoge kwaliteitsmelk van Nederlandse geitenboeren en de vakkennis en inzet van de kaasmakers. De geitenkaas met fenegriek wordt verkocht onder het merk Polderkaas Blanc.

FrieslandCampina met gouden Frans Hals

Dutch masterpieceHet was de 116de keer dat de International Cheese Awards in Nantwich plaatsvond, waaraan 600 kaasmakers uit 27 landen deelnamen. Een internationale jury, bestaande uit experts op het gebied van kaas, heeft 4.285 kazen geproefd en beoordeeld uit de hele wereld.
In de klasse ‘harde geitenkaas’ won de Frans Hals-kaas van FrieslandCampina goud. Onder het merk ‘A Dutch masterpiece’ wordt deze kaas sinds eind jaren ’90 gemaakt en in veel landen verkocht.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief