Algemeen

IJs van geitenmelk in halve finale Smaak van NL

Loes Koudstaal-Struik van de IJshoeve in Stellendam is met haar boerenijs met aardbeiensmaak door naar de halve finale van De Smaak van NL, de wedstrijd om het lekkerste product van Nederlandse bodem. Het ijs wordt gemaakt van de biologische geitenmelk van de eigen geitenboerderij in Dirksland op Goeree-Overflakkee (ZH). Het mag daarom het keurmerk Echte Boerderijzuivel dragen.
de-ijshoeve-aardbeiijs-geitenmelkDe familie Struik houdt 500 geiten. De familie, bestaande uit vader Cor, moeder Jenny, dochter Loes en zoon Johannis, is eigenlijk nog maar net begonnen met ijs maken van geitenmelk  (en Jersykoemelk), maar nu al is het boerenijs verkrijgbaar bij onder meer verschillende supermarktketens en groothandels. Loes: “In 2012 hebben we alles op de rit gezet. In Stellendam, vlakbij Dirksland, vonden we een pandje voor de ijsmakerij. Vanaf 1 januari van dit jaar zijn we actief op zoek gegaan naar afnemers.” Loes gaat zelf mee naar retailers en andere potentiële afnemers om het ijs te presenteren.  “Men vindt het leuk dat je als ondernemer zelf naar hen toe komt.”
Het ijs is te koop bij supermarkten van Jan Linders en Plus en de groothandels Diepvriesman en DeliXL. Ook diverse restaurants nemen het ijs van geitenmelk af. Vanaf begin oktober is het ook verkrijgbaar bij Makro, Spar en Coop. “Het is leuk dat er in het schap van de supermarkt nog plaats is voor ijs met een echt boerenkarakter”, aldus Loes. Het ijs is er in de smaken vanille, aardbei, yoghurt-amarenen, rum-rozijnen, chocolade en cookies.
Door onder meer de deelname aan De Smaak van NL hoopt de familie Koudstaal dat het IJshoeve-ijs meer bekendheid krijgt bij de consument. Het ijs op basis van geitenmelk kan door veel mensen met een koemelkallergie goed worden verdragen. Het ijs is volgens Loes verrassend lekker romig en heeft een fijne textuur.
De halve finale van De Smaak van NL vindt plaats op 10 september 2013. De Smaak van NL wordt georganiseerd door Syntens.
Foto: Syntens

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief