Gezondheid

Te laat vaccineren: twee bedrijven krijgen proces-verbaal

lam en geitenTwee melkgeitenbedrijven die te laat hebben gevaccineerd tegen Q-koorts krijgen een proces-verbaal. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer.
Voor 1 augustus 2013 hadden op alle professionele melkgeiten- en melkschapenbedrijven de schapen en geiten gevaccineerd moeten zijn tegen Q-koorts. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) volgt de voortgang van de vaccinatiecampagne via de I&R database.
Op 1 augustus bleek dat 16 van de 359 professionele bedrijven nog niet aan de vaccinatieverplichting en meldingsverplichting had voldaan. Van deze 16 bedrijven bleken 2 niet meer onder de vaccinatieplicht te vallen. Op 1 augustus 2013 heeft de NVWA de resterende 14 bedrijven een Last onder Bestuursdwang (LOB) opgelegd. Deze bedrijven hadden de opdracht gekregen om vóór 9 augustus alsnog de vaccinatie uit te voeren én deze vaccinatie te melden in de I&R database. Twee bedrijven deden dat niet voor de uiterst datum en waren in overtreding.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief