Algemeen

Geen duidelijkheid na kort geding Hekking en Skal

Hekking Kaas ligt zo goed als stil en staat op omvallen.  Dat meldt dagblad de Stentor. Op woensdag 8 januari vond in de Zwolse rechtbank het kort geding plaats tussen kaasmaker Hekking en controleorganisatie Skal. De organisatie heeft begin december het bio-certificaat van Hekking Kaas ingetrokken nadat ontdekt werd dat het bedrijf biologische geitenkaas met gewone mengde.
Er werken zo’n dertig mensen bij Hekking. Reden voor het bedrijf uit Mariënheem naar de rechter te gaan met het verzoek een voorlopige voorziening te treffen. De Stentor meldt dat daarmee het besluit van Skal zou worden opgeschort waardoor de kaasmaker voorlopig kan blijven produceren.

Terecht certificaat ingetrokken?

Grote vraag tijdens het kort geding of Skal meteen na de constatering dat Hekking de regels overtrad, gerechtigd was om per direct het bio-certificaat in te trekken.  Volgens de advocaat van Hekking heeft het bedrijf onvoldoende kans gekregen om de beschuldigingen te weerleggen.
Het lijkt een welles-nietes spel te gaan worden, want de advocaat van Skal betoogde dat de inspecteurs drie fatale fouten constateerden en dat de wet in zo’n geval voorschrijft dat Skal moet doen wat het heeft gedaan. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief