Melken

Holland Geitenmelk en Sanimèl fuseren

Holland Geitenmelk in Ommen fuseert met Sanimèl uit Emmeloord. Het fusiebedrijf gaat verder als Hyproca Goat Milk en vormt een onderdeel van Ausnutria Hyproca. Deze zuivelonderneming bestaat uit een aantal productiebedrijven en verkooporganisaties die zich toeleggen op de verwerking van geitenmelk en koemelk tot kindervoedingen en zuivelspecialiteiten. Binnen Ausnutria Hyproca is Hyproca Goat Milk verantwoordelijk voor het inzamelen van de geitenmelk en de relaties met haar leveranciers.
Op dit moment zijn er circa 55 professionele melkgeitenbedrijven bij Hyproca Goat Milk aangesloten, die jaarlijks gezamenlijk zo’n 45 miljoen kilo geitenmelk leveren. Alle leveranciers hebben een langjarige overeenkomst met Hyproca Goat Milk gesloten. Het volume moet volgens het bedrijf de komende jaren verder groeien naar zo’n 70 miljoen kilo.
Sanimèl is een samenwerkingsverband van Farmel en de melkgeitenhouders Martien Rongen in Sint Anthonis en Jan Olislagers in Siebengewald. Sanimèl had al intensieve commerciële banden met Holland Geitenmelk, maar verkocht ook melk aan andere afnemers in binnen- en buitenland. Voortaan gaat alle melk naar Ausnutria Hyproca.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief