Algemeen

Amalthea BV verzelfstandigd

Door verkoop van aandelen aan ondernemer Joop de Groot uit Bodegraven, geven Coöperatie Amalthea UA en ZLTO een impuls voor verdere groei van productie en afzet van half-harde geitenkaas. Het productiebedrijf van Amalthea in het Noord-Brabantse Rijen verwerkt geitenmelk tot half-harde kaas in verschillende formaten en een gevarieerde receptuur. De verkoop heeft geen gevolgen voor de medewerkers.
Amalthea BV gaat als zelfstandig bedrijf door op de snel groeiende markt van half-harde geitenkaas. Het productiebedrijf neemt alle beschikbare geitenmelk van de Coöperatie Amalthea af. Met de verkoop van de aandelen is de continuïteit van het bedrijf gewaarborgd en ontstaan er nieuwe mogelijkheden voor verdere groei. Voor leden van de coöperatie is er een meerjarige garantie van melkafname tegen een bovengemiddelde melkprijs. De verzelfstandiging is volgens algemeen directeur Cees Verstijnen en coöperatievoorzitter Erik van Logtestijn een goede ontwikkeling voor zowel de geitenhouders als het productiebedrijf. Voor het management en de ca. 30 medewerkers van het bedrijf heeft de overname geen gevolgen.

Samenwerking met Zijerveld beëindigd

De verkoop van de aandelen is een direct gevolg van de eerdere acquisitie van Zijerveld door RoyalFrieslandCampina (RFC). Vanwege Europese mededingingsregels moest de exclusieve samenwerking tussen Amalthea BV en Zijerveld worden beëindigd. Door deze samenwerking heeft Amalthea BV afgelopen jaren een sterke marktpositie verworven. Deze succesvolle samenwerking in de keten stelde de Coöperatie Amalthea afgelopen jaren in staat een meer dan marktconforme melkprijs aan haar leden uit te betalen. Zijerveld, dat nu eigendom is van RFC, zal ook in de toekomst een belangrijke afnemer blijven.
Joop de Groot wordt door de overname van aandelen grootaandeelhouder van het geitenkaasproductiebedrijf. Joop de Groot is een gedreven ondernemer met veel kennis van de markt en ruim 30 jaar ervaring in de kaassector. Vanuit zijn commerciële functies en bestuurlijke ervaring, waaronder voorzitter van de Raad van Handel, Industrie & Dienstverlening (Bodegraven) en het bestuur van de Kamer van Koophandel, heeft Joop de Groot een uitgebreid nationaal- en internationaal netwerk in de kaasgroothandel en de levensmiddelendetailhandel opgebouwd. Joop de Groot zal zich concentreren op de commerciële activiteiten. Cees Verstijnen blijft algemeen directeur.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief