Fokkerij

Geit op Dag van het Schaap

Dit jaar zijn er voor het eerst geiten te zien op de Dag van het Schaap. De Dag van het Schaap vindt plaats op zaterdag 31 mei in het KNHS-Centrum in Ermelo.
Een van de drie hallen van het KNHS-centrum is speciaal voor geiten ingeruimd. Er zijn keuringen van Nubische geiten en Boergeiten, presentaties van Toggenburgers, Witte geiten en Bonte geiten. De Boergeitvereniging houdt zelfs een internationale Boergeitenbijeenkomst (www.ziegenzuchtertreffen.nl). Daarnaast is er een uitverkiezing van ‘De Geit van de Dag’.
Er is van alles te zien op het gebied van de schapenhouderij. Rassen, keuringen, presentaties, wol, lamsvlees, nieuwe producten, lezingen, schapen scheren, kunst, werkhonden, kaaskeuringen, het mooiste schaap van Nederland, enzovoorts.
Verder geeft de Gezondheidsdienst voor Dieren workshops over het bestrijden van maagdarmwormen, een onderwerp waar door de toenemende resistentie voor wormmiddelen de laatste jaren erg veel over te doen is.
Meer informatie over de Dag van het Schaap op www.dagvanhetschaap.nl.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Fokkerij
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief