Algemeen

SZH start zoekactie zeldzame boerderijdieren

De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) is een actie gestart om zeldzame boerderijdieren letterlijk en figuurlijk op de kaart te zetten. Iedereen die een zeldzaam boerderijdier ziet, wordt opgeroepen dit in te voeren op www.szh.nl.
Met de actie wil de SZH het besef en de beleving van zeldzame huisdierrassen vergroten. In Nederland zijn ruim vijftig verschillende rassen van zeldzaam geworden boerderijdieren. De SZH vindt deze dieren van onschatbare waarde, en wil ze graag weer op de kaart zetten. De Nederlandse Bonte geit, de Nederlandse Toggenburger geit en de Nederlandse Landgeit behoren ook tot de zeldzame rassen.
Voor de actie worden jong en oud uitgedaagd de vaak herkenbare dieren op te speuren in het landschap, op de erven en in de tuinen, en deze waarnemingen in te voeren op www.szh.nl. Bij de waarneming is ook plaats voor een persoonlijke noot en een foto. Op de site zijn ook ‘zoekkaarten’ te downloaden, waar de veelal voor mensen onbekende dieren per ras met foto even worden voorgesteld.
De actie loopt in de maanden juni, juli en augustus.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief