Algemeen

VVD verliest terrein, CDA wint een beetje

Boeren zullen de komende gemeenteraadsverkiezingen beduidend minder op de VVD stemmen dan vier jaar geleden. Zij kiezen nu eerder voor het CDA en ook het vertrouwen in lokale partijen is gestegen.
Dit blijkt uit het ‘Verkiezingsonderzoek land- en tuinbouw’ dat agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect in februari en maart van dit jaar heeft uitgevoerd. Ruim 700 agrarische ondernemers namen deel aan deze online inventarisatie.
De VVD krijgt op 19 maart 17 procent van de boerenstemmen, aldus AgriDirect. In 2010 stemde nog een kwart van de agrariërs op deze partij. Daarentegen heeft 43 procent van de boeren plannen om een stem uit te brengen op het CDA. In 2012 stemde bijna 42 procent op deze partij.
Boeren lijken daarnaast meer vertrouwen te hebben gekregen in lokale partijen. In 2010 stemde 10,5 procent op een lokale partij, dit jaar lijkt dit percentage uit te komen op bijna 14. Ook de SGP krijgt dit jaar meer boerenstemmen; 11 procent nu tegenover 9 procent in 2010.
nieuws_303_1_large
 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief