Algemeen

Fabriek Goat Milk Powder bijna klaar voor start

De fabriek van Goat Milk Powder, een joint venture van AVH Dairy trade en geitenkaasproducent Bettinehoeve, wordt de komende maand getest. Per 1 mei wordt de fabriek in gebruik genomen.
In de zuivelfabriek wordt geitenwei en geitenmelk verwerkt tot ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Goat Milk Powder zal op basis van de wei en de melk die Bettinehoeve levert een verscheidenheid aan producten maken waaronder concentraten van proteine, volle melkpoeder en magere melkpoeder. Op basis van grondstoffen van Goat Milk Powder wordt per 1 januari 2014 in samenwerking met een externe producent lactose en ontzouten wei poeder geproduceerd. Dat zorgt er voor dat Goat Milk Powder het volledige portfolio van 100 procent geitenmelk zuivelgrondstoffen die nodig zijn voor de productie van bijvoorbeeld babyvoeding en opgroeimelk afrondt.
Het bedrijf meldt dat het zich zeker niet richt op uitsluitend de babyvoedingsindustrie. Er zijn volgens Goat Milk Powder kansen in sectoren als sportvoeding, toepassingen op gezondheidsgebied en applicaties in (semi) pharma zowel in Europa als in de traditionele exportgebieden. “Door de samenwerking is voor ons de mogelijkheid ontstaan om op duurzame en constructieve wijze een bijdrage te leveren aan zowel de Nederlandse geitenmelk productie als aan de gezonde vraag naar een kwalitatieve grondstoffen stroom van gedroogde geitenmelk producten zonder koemelk contaminatie uit de (internationale) voedingsmiddelen markt”, zo laat het bedrijf weten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief