Algemeen

Stoerste geitenboerin van Nederland?

BioNext, de ketenorganisatie voor duurzame, biologische landbouw en voeding, is de initiatiefnemer van de wedstrijd ‘Stoerste Bio Boerin’. Aan de wedstrijd doen Corine Riteco en Aafke van Tilburg mee. Beide boerinnen hebben een geitenboerderij en doen een gooi naar de titel.
foto_corine_ritecoOp de website van BioNext stellen Riteco en Van Tilburg zich voor. Riteco, boerin op geitenboerderij Ridammerhoeve in Amstelveen: ”Wat ik het stoerste aan mijn werk vind, is dat wij het contact met de stad hebben gezocht. Vijfentwintig jaar geleden, toen biologisch nog lang niet zo “gangbaar” was als nu, hebben wij (mijn boer en ik) ervoor gekozen om vlak bij de stad te gaan boeren. Om de stadsbewoners weer kennis te laten maken met het biologische boerenbedrijf. Ons erf wordt dagelijks bevolkt met stadse mensen en stadse kinderen, die wij laten zien, ruiken en proeven wat biologisch boeren inhoudt. Zo maken wij mensen weer bewust van hun voedsel, waar dit vandaan komt en dat we hier samen verantwoordelijk voor zijn. De boer én de consument!”
foto_aafke_van_tilburgVan Tilburg: ”Met alles wat wij hier produceren – heel veel voer voor de geiten, geitenmelk, uien en aardappelen – wordt wel wat flexibiliteit vereist. Dat vind ik het stoerste aan mijn werk. Als er op een dag dertig lammetjes worden geboren, zorg ik voor die lammetjes. Als er wordt ingekuild, spring ik op de trekker om het gras op te halen en naar de kuil toe te rijden. Zo blijf ik afwisselend werk doen, waarbij ik inspring op wat het bedrijf op dat moment van mij vraagt. Tussen alle bedrijven door zorg ik ook voor onze drie kinderen, probeer ik nog een klein moestuintje bij te houden en verzorg ik een bloementuintje. Als grootste hobby bak ik nog allerlei dingen in mijn keuken zoals kruidkoek en krentenbrood.”
Van 8 april tot en met 8 juni kan er gestemd worden. Op donderdag 12 juni wordt de winnares bekend gemaakt. Alle kandidaten voor de Stoerste Bio Boerin kun zijn live te zien tijdens het weekend van Lekker naar de Boer op 21 en 22 juni. Acht houden een open dag op hun biologische boerderij, één staat op het nieuwe Ekotown-festival in het Amsterdamse Bos.
 

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief