Algemeen

Koop ook een geiten-boodschappentas

Bezoekers van Ekoplaza kunnen tijdens de Bio10Daagse de unieke Oxfam Novib geiten-boodschappentas kopen. Met de actie ‘Geef een Geit’ willen Nederlandse biologische geitenboeren met EkoPlaza en Bastiaansen Kaas geld ophalen voor minimaal 1.000 geiten voor Bangladesh.
Miriam van Bree, projectleider bij Bionext: “In de Bio10daagse kun je bij acht EkokPlaza-winkels heerlijke biologische geitenzuivelproducten proeven. De boeren zijn daar zelf bij aanwezig, dus je kunt alles vragen wat je altijd al wilde weten over de biologische geitenhouderij!” De speciale geitenboodschappentas is verkrijgbaar bij alle winkels van EkoPlaza in Nederland. Het verzamelde bedrag van de verkochte tassen gaat rechtstreeks naar lokale partnerorganisaties van Oxfam Novib. Zij geven arme gezinnen in Bangladesh een geit en training. Voor de gezinnen in Bangladesh is het houden van een geit zeer belangrijk voor hun levensonderhoud. Natuurlijk vanwege de dagelijks verse melk, maar ook bijvoorbeeld om het land te bemesten.
In de tas zitten kortingsbonnen voor biologische geitenzuivelproducten. De biologische geitenhouders verenigd in De Groene Geit en de Organic Goatmilk Coöperatie willen met deze actie biologische geitenkaas in de spotlight zetten. Zij hebben de samenwerking gezocht met Oxfam Novib en hulp gekregen van Bastiaansen Kaas en bio-winkelketen Ekoplaza. Een speciaal ontworpen hippe boodschappentas is verkrijgbaar bij alle winkels van EkoPlaza in Nederland.
De actie loopt tot 27 september.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief