Melken

Geitencarrousel Dairymaster wint Eurotier gouden medaille

Met de Swiftflo Geitencarrousel heeft Dairymaster de Eurotier gouden medaille voor innovatie in geiten melken gewonnen.
Met de carrousel kan 1 persoon tot wel 1.300 geiten per uur melken. De Swiftflo is daarmee een van ’s werelds meest geautomatiseerde geitencarrousel. “Innovatie in melken vindt Dairymaster belangrijk, en het winnen van deze prestigieuze prijs is een eer”, zegt Edmond Harty, directeur van Dairymaster. “Alles wat we doen is met de focus op hoe we melkproducerende bedrijven winstgevender, leuker en duurzamer kunnen maken. Deze prijs maakt duidelijk dat Dairymaster de vooruitstrevende ondernemer veel te bieden heeft.”
De Swiftflo Geitencarrousel is ontwikkeld om optimaal comfort te bieden aan melker en geit. De melkklauw is slim verwerkt in het platform, direct onder de uier van de geit. Door deze korte afstand kan de melker de melkbekers gemakkelijk en snel aansluiten. De uier kan binnen 2,5 seconden aangesloten zijn.
Als de geit uitgemolken is, worden de melkbekers automatisch afgenomen. De melkklauw kan dan automatisch worden gereinigd om kruisbesmetting te voorkomen. De carrousel biedt verder nog de optie om de uier te sprayen.
DCIM104GOPRO
 

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief