Melken

Milkconnect wil minimaal helft geitenmelkplas die naar buitenland gaat

Melkafnemer Milkconnect wil samen met handelshuis Apollo minimaal de helft van de geitenmelkplas hebben die rechtstreeks naar het buitenland gaat. Dat zeggen de bedrijven in vakblad Geitenhouderij van augustus dat 22 augustus verschijnt.
Om hun doel te bereiken gaan Milkconnect en Apollo intensiever samenwerken. Apollo koopt de melk in en zet het weg. Milkconnect betaalt de leveranciers van de melk. “De boeken bleven daarbij in het verleden gesloten”, vertelt directeur Hans Janssen van Apollo, “nu zijn we veel opener naar elkaar. De voor- en nadelen zijn nu voor beide partijen.”
Apollo en Milkconnect vinden afzet in onder meer Frankrijk, Italië, Nederland en Duitsland. “Ik geloof niet in China”, zegt Geert-Jan Peters van Milkconnect. “Vier jaar geleden zei ik al dat dat niets zou worden. En zie: daar is nu een overkill aan melk.”
Paul Langeveld is aangesteld  om de contacten te onderhouden met de leveranciers van de melk. Hij bezoekt bestaande leveranciers en nieuwe. “Ook komt er meer aandacht voor het naar buiten brengen van de naam Milkconnect”, aldus Langeveld. “En we werken aan een website waarop geitenhouders heel simpel kunnen berekenen welke melkprijs ze bij ons kunnen krijgen voor de door hun geleverde melk.”
Lees meer in de Geitenhouderij van augustus.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief