Melken

‘Prijs kan niet onbeperkt blijven stijgen’

“Wereldwijd is er enorm veel vraag naar geitenmelkproducten. De prijzen van geitenmelk en geitenmelkproducten zijn daardoor explosief gestegen. Maar de prijs kan niet onbeperkt blijven stijgen: er is een kritische grens waarboven de markt afhaakt.” Dat zegt directeur Evert Schilstra van Hyproca Goat Milk (HGM) in het juninummer van vakblad Geitenhouderij dat deze week verschijnt.
Volgens Schilstra zijn er geen signalen dat die kritische grens al in zicht is. “Dat komt doordat er niet heel veel geitenmelk bij zal komen op korte termijn. Voor geitenmelkpoeder, die wij voornamelijk produceren, zal er voorlopig een kraptesituatie blijven bestaan.”
Hyproca Goat Milk is per 1 januari 2014 ontstaan uit een fusie van Holland Geiten Melk en Sanimèl. Hyproca Goat Milk verwerkt nu een volume van 45 miljoen kilogram geitenmelk per jaar. Het bedrijf wil doorgroeien naar 70 miljoen kilogram.
In Heerenveen bouwt HGM een nieuwe fabriek. Die moet in de loop van 2015 klaar zijn. Er zullen melkpoeders droog worden gemengd en verpakt in blik (consumenteneenheden). Ook komt er een opslag. “De nieuwe fabriek zal op termijn een paar honderd nieuwe arbeidsplaatsen opleveren”, aldus Schilstra.
Het hele interview met Evert Schilstra en Jan Olislagers van HGM kunt u lezen in de Geitenhouderij van juni.

Over de auteur: Henk ten Have
Henk ten Have groeide op op een akkerbouwbedrijf in Groningen, maar richtte zich tijdens zijn opleiding aan Van Hall Larenstein in Leeuwarden op de melkveehouderij....
Meer over:
Melken
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief