Melken | Melkprijs

Stabilisatie melkprijs verwacht

De Rabobank voorziet dat de geitenmelkprijs in 2015 zal stabiliseren, misschien licht zal dalen. Hij blijft wel boven de 60 cent. Dat zei sectormanager Veehouderij van de Rabobank Clemens van der Aa onlangs op een bijeenkomst van de studieclub Geitenhouderij Zuid-Nederland.
“De geitenmelkprijs is nu hoog omdat er sprake is van een vragersmarkt”, aldus Van der Aa. “Bovendien is China een grote importeur van melkpoeder en daalde de productie van geitenmelk in Frankrijk de afgelopen jaren met 10 tot 15 procent. En wat ook niet onbelangrijk is: de geitenmelkverwerkers en -handelaren hebben de afzetstructuur verbeterd.” Van der Aa geeft wel direct een waarschuwing af: “Nu is het zaak ervoor te zorgen dat er niet meer uitbetaald wordt dan de grondstofwaarde om de prijs zoveel mogelijk vast te kunnen houden.”
De productie van geitenmelk in Nederland zal verder toenemen, verwacht Van der Aa. Maar de melk zal wel afkomstig zijn van steeds minder bedrijven. “In onze visie die in 2012 is uitgekomen stellen we dat de geitensector toe zal gaan naar ongeveer 220 bedrijven.”

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
MelkenMelkprijs
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief