Gezondheid

VS wil Q-koortsvaccin ontwikkelen met Nederlandse laboratorium

Het Amerikaanse ministerie van Defensie investeert 4,5 miljoen euro in het ontwikkelen van een nieuw vaccin tegen Q-koorts. Daarvoor heeft het de hulp ingeroepen van het Nederlandse laboratorium Innatoss uit Oss. Dat meldt de KNMvD.
Innatoss heeft een systeem ontwikkeld waarmee de besmetting van Q-koorts beter kan worden gemeten. “Wij kunnen constateren of iemand Q-koorts heeft of heeft gehad”, zei directeur Anja Garritsen van het laboratorium op NPO Radio 1. Ook kan het bedrijf op basis van bloedmonsters zien wat een goede en slechte reactie is op de koorts. Dat is waardevolle informatie die het Amerikaanse ministerie van Defensie graag wil hebben.
Volgens Garritsen is het Amerikaanse ministerie bang dat terroristen de bacterie gebruiken als biologisch wapen. Daarnaast worden veel Amerikaanse militairen uitgezonden naar het Midden-Oosten, waar Q-koorts relatief veel voorkomt. In dat gebied komen veel geiten voor, die de bacterie kunnen overdragen op mensen.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Gezondheid
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief