Algemeen

Geen extra maatregelen om werknemers tegen Q-koorts te beschermen

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ziet op dit moment geen aanleiding tot het nemen van extra maatregelen om werknemers tegen Q-koorts te beschermen.
Asscher volgt daarmee een advies van de Gezondheidsraad waarin gesteld wordt dat de huidige arbeidhygiënische en veterinaire maatregelen afdoende zijn om de meeste werknemers te beschermen en veilige en gezonde arbeidsomstandigheden te bieden. Bovendien is de kans dat uitzonderlijke blootstellingsituaties zich voor zullen doen, gezien de veterinaire vaccinatieplicht, zeer klein. Asscher schrijft dat in een brief aan de Tweede Kamer.
De Gezondheidsraad adviseert om de overheid, bijvoorbeeld via het RIVM, een centrale rol te laten spelen bij aanschaf en distributie van Q-VAC, het vaccin tegen Q-koorts. Dit is mogelijk binnen de huidige structuur en deze structuur zal dan ook gebruikt worden indien hier aanleiding toe is. (AgriHolland / Ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief