Algemeen

Voorstelling Mansholt op Frank’s Farm

Mansholt_Poster_A2_2015_lwVan 30 juli tot en met 2 augustus speelt de locatievoorstelling Mansholt in het Limburgse Heythuysen op geitenboerderij Frank’s Farm. Bezoekers van de voorstelling hebben de gelegenheid om een rondleiding op de boerderij te krijgen.
De locatievoorstelling Mansholt speelt op boerderijen door heel Nederland. Het is een stuk over het leven van voormalig eurocommissaris en landbouwminister Sicco Mansholt, maar ook vooral over landbouw en de voedselindustrie. Een discussie uit de jaren ’70 die vandaag de dag nog steeds niet minder relevant lijkt; zijn er grenzen aan de groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg?
Mansholt is onlangs geselecteerd door het Nederlands Theater Festival als een van de beste elf voorstellingen uit 2014. Regisseur Jeroen van den Berg: “Vorig jaar hebben we vooral in het noorden van het land gespeeld. We hebben toen ongelofelijk veel uitnodigingen ontvangen van maatschappelijke organisaties en van individuele boeren om onze voorstelling ook in andere delen van Nederland te komen spelen. Daarom gaan we nu meer naar het zuiden, tot in Zeeland en Zuid-Limburg toe. De reacties vanuit het publiek, waaronder veel boeren, waren zo positief dat we er enorm naar uitkijken om weer te gaan spelen.”
Om te zien waar Mansholt nog meer speelt: http://mansholt-theater.nl/
Over het stuk
Sicco Mansholt, eurocommissaris van landbouw, staat aan de vooravond van zijn pensioen. Maar als hij kijkt naar de verwoestende gevolgen van zijn beleid voor natuur en milieu, slaat de schrik hem om het hart. Nog één keer klimt hij op de barricades. Terwijl hij tevergeefs de wereld probeert te overtuigen van de noodzaak van een politieke en economische ommezwaai, begint hij een verhouding met zijn 24-jarige stagiaire Petra Kelly en verlaat hij zijn vrouw. Ondertussen voert boerin Wietje Nanninga een verbeten strijd met haar vader. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen. Verkoop van de boerderij lijkt de enige uitweg.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief