Algemeen

Bettine geitenkaas wint twee gouden awards

De Nantwich International Cheese Awards is een van de grootste kaas-evenementen ter wereld. Twee geitenkazen die gemaakt worden op de kaasmakerij van Bettinehoeve in Etten-Leur, zijn in de prijzen gevallen. Dat laat Bettinehoeve weten.
Dit jaar werden de onderscheidingen verdeeld op 28 en 29 juli jongstleden. De Bettine honing, een verse geitenkaas met honing, heeft in twee categorieën de eerste plaats weten te veroveren. De categorieën zijn ‘Best Dutch Cheese’ en ‘Best Soft, Semi Soft or Cream Cheese’. Bettine honing werd in deze categorieën als beste gekozen uit respectievelijk 20 en 12 inzendingen.
Bronzen prijs
Verder heeft de Bettine spread naturel, een verse smeerbare geitenkaas, de derde plaats weten te behalen in de categorie ‘Soft, Semi-soft or Cream Cheese without Additives – other than Blue Veined Cheese – Without Rind’. In deze categorie deden 24 deelnemers mee.
Het jaarlijks terugkerende prestigieuze kaasconcours International Cheese Awards in Nantwich (Verenigd Koninkrijk) behaalde een nieuw record met 4.615 kaas- en zuivelproduct inschrijvingen uit 31 verschillende landen.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief