Algemeen

Met een geit door Amerika wandelen

In 2010 besloot Steve Wescott eindelijk zijn droom te verwezenlijken; door Amerika wandelen. Voor zijn bijzondere tocht zocht hij een reisgenoot en kwam uit bij een geit. Het bijzondere duo trekt onderweg veel bekijks, meldt National Geographic.
Op 2 mei 2012 begon Wescott aan zijn trektocht door Amerika. Hij vertrok vanaf de Space Needle in Seattle en loopt naar New York waar Times Square zijn einddoel is. Onderweg geeft hij lezingen, doet vrijwilligerswerk en wordt veelvuldig gefotografeerd. Het is dan ook best een komisch gezicht, Steve met zijn backpack en naast zich een wel heel bijzondere viervoeter.
Leeroy Brown is de geit die Steve op zijn reis vergezelt. Geen voor de hand liggende keus, het idee was in eerste instantie om met zijn hond te gaan lopen. Tot deze werd aangevallen in het park en zodanig gewond raakte, dat hij de tocht niet zou kunnen maken. Na wat research ontdekte Wescott dat geiten een goed alternatief zijn: ze kunnen veel gewicht dragen en veel kilometers maken.
Wescott wil met het Needle2Square project genoeg geld ophalen voor de stichting UzimaOutreach, die zich bekommert om weeskinderen en is opgericht door zijn beste vriend.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief