Lammeren

Nieuwe opfokstal voor 400 lammeren

Toen Gert Langevoort uit Epe besloot een nieuwe opfokstal te bouwen, keek hij niet naar punten waarop hij kon besparen. Hij keek alleen maar naar wat hij goed achtte voor de jonge dieren. Zo zette hij een zeer luxe opfokstal neer.
De stal is gebouwd voor 400 lammeren. Overal is isolatie van 8 cm gebruikt. In de hokken van de lammeren ligt vloerverwarming en er hangen radiatoren om bij te verwarmen als de temperatuur te laag wordt. De stal is 11 meter hoog en bevat dus veel lucht. “Daarmee creëer je een buffer, waardoor minder snel schommelingen in de temperatuur ontstaan”, legt Langevoort uit.

Echte opfokstal

Langevoort heeft al een jaar met de stal gedraaid, met 330 lammeren erin. De lammeren worden opgevangen in bakken en krijgen daar kunstbiest. Als ze na een aantal dagen zelf kunnen drinken, schuiven ze een deur op naar de echte opfokstal. “Tot 2 – 2,5 maand houd ik ze in deze stal. Als ze hooi en brok goed opnemen gaan ze naar de potstal voor het jongvee in hetzelfde gebouw.
Meer weten over de opfokstal van Gert Langevoort? Je leest het in het decembernummer van vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: WhatsApp Facebook

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief