Algemeen

Jeannette op @Boerburgertweet

Deze week (8-15 februari) is Jeannette van de Ven (geitenhoudster in Oirschot en voorzitter van de LTO vakgroep Melkgeitenhouderij) gast-twitteraar en Facebooker op @Boerburgertweet. Ze zal via deze media burgers laten meekijken op haar bedrijf.
Jeannette van de Ven zit op dit moment volop in de lammertijd. Via het gezamenlijke boerenaccount  www.twitter.com/Boerburgertweet en via www.facebook.com/boerburgertweet twittert en Facebookt zij hierover een week lang. Jeannette is de eerste geitenhoudster die bij Boerburgertweet burgers laat meekijken met het bedrijf. Tevens is zij de eerste Brabantse boerin die dit doet. In totaal zijn er al 25 Nederlandse en Belgische boerinnen aan bod geweest.
Jeannette maakt deel uit van een collectief Nederlandse en Belgische boeren en tuinders die onder de naam @Boerburgertweet op een open en eerlijke manier willen laten zien wat zij doen op hun erf en in hun dagelijks leven en werk. Zij willen hiermee de burger dichter bij de boer en tuinder brengen, en andersom. De boeren willen graag een transparante dialoog met de burger en hen vertellen waar hun voedsel vandaan komt en wat er allemaal aan vooraf gaat voordat de burger zijn eten op tafel heeft.
@Boerburgertweet bestaat nu 25 weken  en heeft in die tijd ruim bijna 4.300 volgers op twitter en ruim 5.600 volgers op Facebook verzameld. Hiermee worden dagelijks tienduizenden burgers bereikt.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief