Algemeen

Emmi neemt meerderheidsbelang in Bettinehoeve

Emmi neemt een belang van 60 procent in Bettinehoeve. Dat meldt Bettinehoeve vandaag. Emmi richt zich op premium- en nichemarkten en is een exporteur van in Zwitserland geproduceerde producten zoals Caffè Latte en Kaltbach-kazen.
Algemeen directeur Sybren Ewijk van Bettinehoeve hecht veel waarde aan stabiliteit en continuïteit voor zijn bedrijf en daarmee voor zijn melkleveranciers en medewerkers. Op de website van Bettinehoeve zegt hij: “Ik ben ervan overtuigd dat Emmi de juiste keuze is voor Bettinehoeve. De belangrijkste reden om te kiezen voor Emmi is dat zij ons stimuleren om door te gaan op de succesvolle weg die we zijn ingeslagen.”
Urs Riedener, CEO van Emmi Group, voegt daar het volgende aan toe: “Emmi beschikt nu over een beproefd netwerk van bedrijven die succesvol zijn in de premium- en specialiteitenmarkten. We hebben laten zien dat wij goed zijn in het op lange termijn integreren van pionierende familiebedrijven binnen de Emmi Group. Doordat we de specifieke cultuur van deze bedrijven intact laten, kunnen zij hun marktsucces verder uitbouwen.”

Nichemarkten

Via buitenlandse dochterondernemingen is Emmi leider in nichemarkten zoals desserts, lactosevrije zuivel, speciaalkazen en geitenmelkproducten. In de zomer van 2010 betrad Emmi de internationale markt voor geitenmelkproducten met de overname van de Amerikaanse geitenkaasproducent Cypress Grove Chevre. Emmi breidde de activiteiten in dit segment in de afgelopen jaren geleidelijk uit: in 2013 nam Emmi een belang van 70 procent in het Nederlandse bedrijf AVH dairy, dat is gespecialiseerd in de export van geiten- en schapenmelkproducten, en onlangs, in december 2015, nam Emmi het Amerikaanse bedrijf Redwood Hill Farm & Creamery over.

Bettinehoeve

Bettinehoeve is in 1982 opgericht door Johan Ewijk, de vader van Sybren Ewijk, de huidige algemeen directeur. Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in de productie van verse en gerijpte geitenkaas, heeft momenteel 115 mensen in dienst, verspreid over twee Nederlandse productielocaties en genereerde in 2015 een omzet van circa EUR 40 miljoen. Hiermee is Bettinehoeve de grootste producent van verse en gerijpte geitenkaas van de Benelux.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief