Algemeen

FrieslandCampina wint goud op World Cheese Awards

FrieslandCampina heeft tijdens de World Cheese Awards in Londen met de Frans Hals geitenkaas een Super goud medaille gewonnen. Het is niet de eerste keer dat de kaas in de prijzen valt.
Bij de Nantwich International Cheese Awards 2013 heeft FrieslandCampina Cheese met Vermeer en Frans Hals, twee kazen van ‘A Dutch Masterpiece’-lijn, goud gewonnen. Deze jaarlijks terugkerende kaaskeuring vond dit jaar plaats op 31 juli 2013.
Dutch-masterpiece-212x300De kaasmakers van FrielandCampina maken vier kazen in het assortiment van ‘A Dutch masterpiece’ – Vincent, Rembrandt, Frans Hals en Vermeer – zijn erg gewild in Noord- en Zuid-Amerika. Maar ook in andere delen van de wereld weet de kenner ze te vinden. In Azië werden de kazen tot april dit jaar vooral via foodservice en de industriële markt verkocht. Maar sinds april zijn de kazen ook te vinden in dertig wijnwinkels. De afgelopen tien jaar is de vraag naar deze bijzondere (gerijpte) kazen flink gegroeid. Van een relatief onbekend product zijn de speciaalkazen nu een gewilde lekkernij voor een steeds grotere groep consumenten.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief