Algemeen

Plannen voor geitenbedrijf in Putten niet concreet

De kans is niet groot dat vastgoedondernemer Jan van den Heuvel een geitenbedrijf gaat starten in het Gelderse Putten. Dat meldt de regionale krant de Stentor. De oud-eigenaar van het handelsbedrijf in groenten Hagé deed wel een aanvraag voor een Natuurbeschermingswetvergunning. Maar dat ging om 1100 geiten in plaats van 11.000 zoals in een bericht van de provincie Gelderland stond.
Bij de gemeente Putten is geen aanvraag voor een omgevingsvergunning gedaan. Van den Heuvel bezit in Putten een landgoed met verschillende bouwpercelen, maar meldt dat hij de intentie heeft om het weer te verkopen. Zijn schoonzoon heeft contact met een eigenaar van een biologisch melkgeitenbedrijf. Die was mogelijk geïnteresseerd in een bouwperceel en daarvoor werd de aanvraag bij de provincie gedaan.
Van den Heuvel kan alleen zelf als eigenaar van de grond een omgevingsvergunning aanvragen. Daar heeft hij geen plannen voor. De ondernemer verwacht dat er nooit een geitenbedrijf in Putten zal komen. Hij gelooft niet dat de biologische geitenhouder de prijs voor het bouwperceel wil betalen die de vastgoedondernemer er voor vraagt. (AgriHolland / Stentor)

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief