Voeren

ForFarmers met nieuwe brok voor opfokgeiten

ForFarmers heeft een nieuwe brok in het assortiment voor opfokgeiten, Capri Fertibrok. De brok zou zorgen voor een betere bevruchting, hoger drachtpercentage en minder embryonale sterfte.

Uit praktijkproeven onder 360 opfokgeiten concludeerde ForFarmers dat een brok met een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren, extra vitamine E en ß-caroteen een positief effect heeft op het stimuleren van de ovulatie en de drachtigheid van opfokgeiten. Marketing manager Alien van der Hem: “Op het proefbedrijf van InsoGoat had de proefgroep die deze brok kreeg en waar de bok slechts drie weken bij liep, een ruim 10 procent hoger drachtpercentage dan de controlegroep die op hetzelfde moment aanwezig was, bij gelijkblijvende worpgrootte.”

De Capri Fertibrok bevat extra antioxidanten die onder andere de weerstand van de opfokgeit ondersteunen, en zorgen voor minder embryonale sterfte en een betere kwaliteit van de embryo’s. Het hoge aandeel omega-3 vetzuren zorgt voor het succesvol innestelen van embryo’s in de baarmoeder en minder embryonale sterfte.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Meer over:
Voeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief