Algemeen | Management

Luchtwasser in geitenstal

Voor de familie Venmans uit Duizel was een luchtwasser dé mogelijkheid om toch te kunnen uitbreiden met de steeds strenger wordende regelgeving.

De familie wilde het geitenbedrijf met 1.170 geiten in Duizel uitbreiden. Door de strengere regelgeving zien veel gemeentes geitenhouderijen inmiddels als een intensief bedrijf. Daarnaast verrees er ook nog eens een industrieterrein pal tegenover de boerderij van de familie Venmans.

Geurcirkel

“Van onze geurcirkel trokken de bedrijven op het industrieterrein zich echter niets aan,” vertelt Frans. “Vandaar dat we besloten hebben om onze nieuwe stal zo’n 70 meter naar achteren te verplaatsen zodat de bedrijven buiten onze geurcontouren vallen.”

Om ruim aan alle normen te voldoen gaven adviseurs het advies aan de familie om een luchtwasser in de stal te plaatsen. Of die luchtwasser bevalt en hoe fris de lucht in de stal is, is te lezen in het decembernummer van vakblad Geitenhouderij.

Over de auteur: Jasper Lentz
Jasper Lentz (1989) is geboren in Hardenberg (Ov.) en is opgegroeid in het Drentse dorp Dalen. Na de studie Journalistiek is hij in 2013 aan...
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief