Algemeen

Farmsuit wint innovatieprijs 2016

Anne Groot Zevert is met haar geurwerende kleding Farmsuit de winnaar van de Award Agrarisch Innovator van het jaar van het innovatiefonds van Boerderij en diervoederbedrijf ForFarmers.

De Farmsuit is een geurwerende overall die penetrante geur weghoudt van onderkleding en huid. Geitenhouderij schreef er al kort over in nummer 5 van dit jaar. De kleding is voorzien van een geurabsorberende factor, de capuchon beschermt het haar zodat dat ook niet gaat stinken. De kleding is na een wasbeurt geurvrij zodat ze opnieuw gebruikt kan worden.

Groot Zevert won de publieksstemming waarbij het publiek kon kiezen uit zes innovaties die door een vakjury uitverkozen zijn. Van de 1.636 stemmen die het publiek uitbracht, gingen er 832 naar de geurwerende kleding. Anne Groot Zevert kreeg een cheque van €2.500 en een week bedrijfsverzorging.

Het innovatiefonds van Boerderij en diervoederbedrijf ForFarmers beloont twee keer per jaar innovaties in de landbouw. Dat kunnen zowel baanbrekende innovaties zijn als nieuwe toepassingen van bestaande technieken.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Algemeen
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief