Lammeren

‘Hoe vatten we het bokje bij de horens?’

De Ontwikkelingsmaatschappij Flevoland (OMF) en de Aeres Hogeschool organiseren een bijeenkomst over de kansen en belemmeringen voor de businesscase van het geitenmelkbedrijf. De bijeenkomst op dinsdag 24 januari is een vervolg op de eerste bijeenkomst in februari 2016, en zal nu dieper ingaan op met name het omgaan met de bokjes in de sector.

In de bijeenkomst ‘Hoe vatten we het bokje bij de horens?’ zal onder andere Henk Bleeker (oud-staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie) zijn visie over de geitensector delen. Daarna zullen in workshops de volgende onderwerpen besproken worden: – Bewerking en bereiding van smakelijke gerechten van bokjesvlees;
– Groei productie van geitenmelk, geitenkaas en de gevolgen daarvan voor de sector;
– Ontwikkeling van een businesscase, onderzoeksvragen formuleren en samenwerkingen onderzoeken;
– Marktintroductie en maatschappelijk draagvlak.
Aan de workshops werkt onder andere de Caprihoeve uit Lelystad mee.

Met de bijeenkomst willen de initiatiefnemers achterhalen of er in de geitensector vraagstukken leven waar de Flevo Campus een antwoord op kan vinden. Het idee van de Flevo Campus staat voor een verzamelplek van studenten, onderzoekers, startende en bestaande bedrijven op het terrein van de Floriade 2022 in Almere. De campus biedt ruimte aan een mengeling van onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. Bedrijven kunnen innovaties testen met inzet van onderzoekers, docenten en studenten.

De bijeenkomst ‘Hoe vatten we het bokje bij de horens?’ wordt gehouden op dinsdag 24 januari van 13:00 tot 16:30 uur bij Aeres Hogeschool Almere, Stadhuisstraat 18 in Almere.

Aanmelden voor de bijeenkomst kan hier.

Over de auteur: Wilma Wolters
Wilma groeide op tussen koeien en paarden, en vond dat geweldig. Ze volgde de Hogere Agrarische School in Dronten, studeerde nog 2 jaar aan de...
Meer over:
Lammeren
Deel dit bericht: Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn

Melkprijzen

NieuwsbriefGeitenmelkprijsvergelijking uitgevoerd door AgriMedia bv.
Bekijk de melkprijzen

Nieuwsbrief Geitenhouderij

Nieuwsbrief